Orientering for tur-o-deltakere

Her finner du et utdrag av materialet fra et orienteringskurs som ble arrangert 7. mai 2024 for tur-o-deltakere. Klikk på bildet for Du kan bla i presentasjonen ved hjelp av piltastene. Presentasjonen åpnes i et eget vindu når du klikker på den på mobilen din.

Orienteringskurs

Turorientering

Turorientering er verdens beste mosjonsform! Mosjonsaktiviteten kombinerer orientering med naturopplevelser. Ved hjelp av kart leter du deg frem til poster satt ut i nærmiljøet ditt, gjerne ute i skog og mark, men også i byområder og parker. 

Alle kan delta uansett alder og form. Du bestemmer selv ditt eget tempo, hvor mange poster du vil finne og i hvilken rekkefølge. Du kan drive turorientering alene, med familie, arbeidskolleger, venner eller andre, Mangfoldet i naturen gir barna utfordringer og muligheter til spennende naturopplevelser. Gleden over å finne «skattene» gir mestringsfølelse og selvtillit for alle. En god fellesaktivitet på tvers av generasjoner. 

Appen turorientering

Med appen "turorientering" kan du registrere postene mens du er på tur. Appen viser deg også hvor du er på kartet.


Kartet

Kartene våre er de samme som aktive orienteringsløpere bruker. Dersom du er ukjent med orienteringskart så finnes det et veldig fint introduksjonskurs på nof-orientering.org for tegnforklaring på nærmiljøkart.

Som nybegynner kan det være lurt å lære seg de viktigste tegnene (sti, stup, myr og så videre). Sjekk også det fine introduksjonskurset på nof-orientering.org.

Videoen gir også en enkel innføring i de viktigste karttegnene

Kompasset

Det viktigste med kompasset er å vise nord! På de enkleste kartene våre kan du finne postene uten kompass, bruk det likevel og få erfaring!